Recensioner av Snödrottningen

snodrottningen-582-klar

Bild lånad sv Borås stadsteater. borasstadsteater.se

År 4-6 på Särlaskolan har varit och sett Borås stadsteaters föreställning Snödrotningen.  Med föreställningen färsk i huvudet, passade det bra med att öva på texttypen Recension.

Vi pratade om syftet med en recension, när skriver man en sådan och varför?Efter att ha tittat på olika recensioner på nätet och i olika tidningar hade vi en klar bild om vad det handlar om. En gemensam mall om vad som ska finnas med gjorde det hela mycket lättare. Vi utgick från vår gemensamma tankekarta och började skriva på det första utkastet.

skarmavbild-2016-10-16-kl-15-36-40

Kamratbedömningen gjordes utifrån våra punkter som visade tydligt om vad som skulle finnas med. På så sätt fick alla konkreta tips och mycket beröm och det var dags att korrigera sin text.

Inför slutresultatet lämnades utkasten in till mig och med hjälp av min slutliga respons är de nu klara. Vi har nu tittat på det första utkastet och jämfört med slutresultaten och alla är eniga om att ‘Wow, vilken skillnad!”. Att jag är nöjd är inte alls lika viktigt som att de själva är oerhört nöjda och det ska de vara!

Här nedan ser ni några av klass 5a:s recensioner av Snödrottningen.

linda-snodrottningen-2

tommy-snodrottningen-2

adelisa-snodrottningen-2

sakaria-snodrottningen-recension-2

helin-snodrottningen-2

abdi-snodrottningen-2

nimo-snodrottningen-2

hamza-snodrottningen-2-hamza

ayush-snodrottningen-2

fartun-snodrottningen-2

husse-snodrottningen-2

yusra-snodrottningen-2 roland-recension-2

roland-recension-2

 

/Fröken

 

12 thoughts on “Recensioner av Snödrottningen

 1. Hej!
  Vad roligt att ni på Ekarängskolan har tittat på våra recensioner och ännu roligare att ni gillade dem! Det skulle vara kul om ni skulle vilja dela med er av era texter också.
  Ha det fint! /Annicka

 2. Hej!
  Här kommer en hälsning från Ekarängskolan på andra sidan av staden. Vi har också varit på Snödrottningen och skrivit recensioner. Innan vi började skriva läste vi era texter. Vi tyckte att de var superbra. Kul att ni delade med er!!
  Hälsningar Linden 4 Ekaräng
  Genom fröken Pernilla

 3. Hej alla kycklingar i 5a!

  Vilka fantastiska recensioner! Jag kan bara säga WOW! Kunde inte hindra mig från att läsa precis allas… Det tänker jag visa mina godingar i 4b så att de ska få inspiration och massa härliga tankar. Tänk att ni är förebilden! Bra jobbat allihopa!
  Fortsätt att utvecklas och skriv mer och mer…

  Vi ses i skolan// May

 4. Hej alla i klass 5a!

  Jag har läst de recensioner som ni lagt upp på er blogg. Så fantastiska! Jag har förstått när jag talat med Annicka att detta gäller alla de recensioner som skrivits av er gällande Snödrottningen. Som ni har utvecklats! Bra jobbat hela klassen! Jag ser fram emot att läsa och ta del av fler av era arbeten.

  Kramar Camilla

 5. Jag är Bäst!! Ha där ser man att alla kan skriva en fantastisk text om man gör sin bästa och med lite hjälp av Annicka. Våran fantastiska driktör som jobbar också bakom scenerna. Allas recensioner var bäst men jag får erkänna jag är väldigt stolt över mig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *